RSS

Sistemul de operare pentru masini Microsoft Windows Embedded Automotive, ajuns la versiunea 7

Microsoft a lansat o noua versiune a sistemului de operare special conceput pentru automobilele viitorului, denumit Windows Embedded Automotive 7, care debuteaza in premiera, in acest an, pe masina electrica Nissan Leaf. Sistemul Windows pentru masini este adaptabil dezvoltarii ulterioare de sisteme de comunicatii si multimedia, a anuntat Microsoft, intr-un comunicat de presa.

Windows Embedded Automotive 7 integreaza servicii de comunicatii, divertisment, navigatie si informare.

Printre functiile noului sistem se numara interpretarea comenzilor vocale, tactile, Bluetooth incorporat, sisteme avansate pentru acces la muzica, harti si navigatie, precum si conectarea masinii cu alte automobile.

“Microsoft intelege ca parteneriatul in materie de tehnologie este obligatoriu pentru dezvoltarea de sisteme informationale si multimedia integrate”, a declarat managerul general al Diviziei de Embedded Business din cadrul Microsoft, Kevin Dallas.

Pe langa grafica atat 2D, cat si 3D (tridimensionala), noul sistem de la Microsoft dispune si de tehnologia Tellme, cu ajutorul careia ocupantii masinii pot interactiona cu intreaga interfata doar prin comenzi vocale. Mai mult, sistemul poate scrie si trimite mesaje de tip SMS, daca acestea i se dicteaza.

Platforma Windows Embedded Automotive produsa de Microsoft este regasibila in peste 80 de automobile Ford, Nissan, Fiat, Kia, Paccar si produse Alpine Electronics.

Ford a anuntat recent ca va incorpora sistemul de comunicatii MyTouch, ce foloseste platforma Windows Embedded Automotive, pe 80% din vehiculele vandute in urmatorii cinci ani, incluzand aici si noul Focus.

Nissan Leaf beneficiaza si el de noua tehnologie de la Microsoft, care ofera automobilului electric navigatie si o functie de cautare a celei mai apropiate statii de alimentare cu electricitate.

Fiat 500 dispune la randu-i de tehnologia Blue&Me de la Microsoft, cu ajutorul careia masina se poate conecta la telefoanele mobile din masina.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu